Helga 13.-15. juni kommer Peter Deadman til miljøsenteret på Runde for å holde workshop i Qi gong. Qi gong er puste- og bevegelsesteknikker som først ble utviklet i Kina. Teknikkene har vært utøvet i flere tusen år. Qi er det kinesiske ordet for livskraft eller livsenergi. Gong kan oversettes med å praktisere eller arbeide med.

Den tradisjonelle forståelsen av Qi Gong er at bevegelsene skal styrke kroppens egne selvhelbredende egenskaper. Energibanene i kroppen skal bli stimulert slik at livsenergien (qi) kan strømme mer fritt. Dette skal igjen bidra til indre balanse og avspenning i kropp og sinn, og at indre organer og livsprosesser skal bli påvirket på en positiv måte. Nyere forskning viser at regelmessig praktisering av Qi gong faktisk har god effekt på ulike helseaspekt. Studier gjort i USA viser at Qi gong bidrar til å holde blodårene elastiske, noe som forebygger avleiringer i åreveggen, og dermed kan virke forebyggende på hjertekar-sykdommer. Det har vist seg å ha gunstig effekt på bevegelighet og smerte ved reumatiske sykdommer og er sannsynligvis også den treningsmetoden som egner seg best for pasienter med ME. Workshopen holdes på Runde Miljøsenter. Jeg har valgt stedet for dets fantastisk beliggenhet ut mot storhavet. Hvis været er bra, vil en del av kurset holdes utendørs. Hvis ikke er salen på bildet over en fantastisk ramme for en sånn opplevelse. Det vil bli mulig å overnatte i leiligheter på Miljøsenteret (be om informasjon). Hvis du velger et annet boalternativ, kan du likevel spise et eller flere måltid daglig ved senteret.
Tidspunkt: Fredag 13. juni kl. 18.00 til søndag 15.juni til ca kl. 14.00
Pris: Kr 2150,- (Ta gjerne med deg partneren din: Parpris kr. 1950,-/pers)
Bindende påmelding til kristin.evjen@hotmail.com/ mob. 93212366 innen 15. mai.

Om Peter Deadman

Peter har studert, praktisert, undervist i og skrevet om kinesisk medisin og helsetradisjon i nesten 40 år. Han har praktisert Qigong og Neigong I over 20 år, og har undervist i Taichi qigong lenge. Han har også erfaring som forfatter, og skriver nå på «Live Well, Live Long» – en bok om kinesernes 2500 år gamle tradisjon i å kultivere helsen.

Peter Deadman

Peter Deadman